seminee, seminee centrala, piatra naturala, cioplitorie, barbeque, cosuri de fum

De ce noi?
Raspunsul este simplu: Cu noi aveti garantia calitatii, inovatia in pietrarie, seriozitatea si corectitudinea.


(004) 0727.955.012
umg.artdesign@gmail.com
UMG Art Design SRL
Bucuresti

Numele (necesar)

Adresa de email (necesar)

Telefon (necesar)

Subiectul

Mesaj


CONSTRUCŢIE ŞI TIPURI
La o descriere simplă, orice şemineu… respectabil trebuie să aibă o fundaţie, un focar, o deschidere, un cenuşar, o gură de tiraj, o cameră sau o coloană de fum. Adăugaţi la toate acestea izolările speciale, forma şi dimensiunea capacului, placările şi ornamentele exterioare, ustensilele specifice şi veţi avea cam tot ce vă trebuie. O clasificare foarte generală ar cuprinde, totuşi, trei grupe mari de şeminee.

Prima cuprinde şemineele zidite din cărămidă refractară sau piatră naturală, a doua cele din beton armat iar cea de-a treia şemineele prefabricate, cu carcasă metalică. Esenţial rămâne însă principiul de funcţionare, care este identic: aerul rece intrat pe la baza şemineului este încălzit şi transferat, printr-o formă sau alta, către cameră în timp ce fumul şi scânteile sunt evacuate pe horn. Instalaţii moderne şi relativ sofisticate pot dirija aerul cald pe un sistem de tuburi special calibrate pentru a încălzi şi spaţii adiacente celui în care e instalat şemineul. Puterea calorică a unui şemineu şi performanţele sale sunt în directă legătură cu sistemul constructiv, dar şi cu tipul de combustibil utilizat, ele supunându-se în mod implacabil şi criteriilor estetice (dimensiune, formă, finisaje exterioare).

ACCESORIILE
O mare gamă de accesorii însoţesc, de obicei, un şemineu bine dotat, acestea variind în funcţie de zona geografică unde au fost inventate şi de perioadele istorice specifice. Unele accesorii (cleşti, făraşe, grătare protective, foale, perii pentru cenuşă, paravane), adevărate opere de artă utilitară, au intrat în colecţii particulare şi sunt preţuite pentru valoarea lor decorativă
Sursa : jurnalul.ro